جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Fri 3 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ، ساعت ۱۱:۰۴:۱۵

توفیقی: منطقه ویژه فناوری در صنعت نفت ایجاد می‌شود

باشگاه خبری فراساحل: دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال‌سنگ معاونت علمی از ایجاد منطقه ویژه فناوری در صنعت نفت خبر داد و گفت: هدف از راه‌اندازی این مناطق، محقق کردن تجاری‌سازی علم است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی با اعلام این خبر افزود: به این مناطق نظام نوآوری‌بخشی هم اطلاق می‌شود چرا که می‌توانند تجاری‌سازی علم را محقق کنند. وی با اشاره به اینکه اساسا یکی از تجربیاتی که در دنیا هست و در کشور ماهم مقدمات آن فراهم شده، مناطق ویژه فناوری هستند، اظهار داشت: با ایجاد چنین مناطقی می‌توانیم ایده تجاری‌سازی و نتایج تحقیقاتی علم و ایده تا ثروت را محقق کنیم.

توفیقی خاطرنشان کرد: مناطق ویژه علم و فناوری محیط‌هایی هستند که تمام بازیگران آن از تولیدکنندگان علم «دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی» تا تبدیل‌کنندگان علم به فناوری «پارک‌ها و کارآفرینان» و همچنین تجاری‌سازی علم و تبدیل ایده به ثروت را در یک جا جمع می‌کنند که با تعاملاتشان در خصوص توسعه فناوری فعالیت کنند. دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری نفت، گازوذغال سنگ معاونت علمی با بیان اینکه درکشور تجربه‌های پراکنده‌ای مانند دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و رشد همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، یادآور شد: مناطق ویژه فناوری این تجربه را بهینه‌سازی می‌کنند و در راستای ارتقای فعالیت‌های دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و رشد تلاش می‌کند تا بتوانند ماموریت تجاری‌سازی علم را برعهده بگیرند. وی با تاکید بر اینکه در استان خوزستان تمام ظرفیت‌ها اعم از دانشگاه‌های خوب دولتی و غیردولتی، پارک علم و فناوری و 200 شرکت تولیدکننده تجهیزات نفتی خصوصی وجود دارد، افزود: یکی از بزرگترین بازارهای مصرف فناوری نفتی کشور در خوزستان است و همچنین بزرگترین شرکت‌های نفتی و غنی‌ترین تولیدکنندگان نفت و بازارمصرف انرژی نیز در خوزستان وجود دارند، از این رو این استان می‌تواند بهترین مکان برای ایجاد منطقه ویژه فناوری در صنعت نفت باشد.

عدم ورود فناوری‌ها به بازار در کشور

توفیقی با اشاره به اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه فناوری در خوزستان مورد استقبال مسئولان این استان قرار گرفته است، عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که ستاد توسعه و نوآوری صنعت نفت، گاز، ذغال سنگ معاونت علمی در حوزه فناوری تشخیص داده این است که فناوری‌های تولید شده در کشور به راحتی وارد بازار نمی‌شوند و توانمندی شرکت‌های خصوصی داخلی به مهندسی معکوس محدود شده است. وی همچنین اظهار کرد: باید از طریق ایجاد مناطق علمی و فناوری به سطح بالاتری از فناوری در حوزه نوآوری حرکت کنیم. به گفته وی ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی در منطقه ویژه فناوری، نقش حمایت از دانشگاه و مراکز پژوهشی و شرکت‌های نفتی را در راستای ایجاد بازار دارد. این فعالیت ستاد در واقع تجربه‌ای در بخش غیردولتی به‌شمار می‌رود. دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی، توجه به استعداد خوزستان و شرکت‌های قوی در این استان را ضروری دانست و افزود: فعالیت‌های مطالعاتی و اولیه ایجاد منطقه علمی و فناوری استان خوزستان آغاز شده است و خوش‌بین هستیم که ایجاد چنین منطقه‌ای می‌تواند نشان‌دهنده نقش‌آفرینی پارک‌ها در تراز بالاتری باشد.


توفیقی در ادامه عنوان کرد: با ایجاد منطقه ویژه فناوری می‌توان یک تجربه پایلوت نظام نوآوری بخشی را پیاده‌سازی کرد. دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی با اشاره به اینکه دبیر اجرایی ایجاد منطقه ویژه فناوری در استان خوزستان، انجمن خوزستان است، یادآورشد: در اواخر امسال، مطالعات اولیه ایجاد چنین منطقه‌ای در خوزستان شروع شده است. انجمن خوزستان انجمنی است که 200 شرکت خصوصی در این استان را جمع‌آوری کرده است. توفیقی خاطرنشان کرد: حداقل یک سال زمان برای تهیه نقشه‌های اجرایی و عملیاتی منطقه ویژه فناوری استان خوزستان نیاز است و از سال دوم «یعنی از سال 1395» اقدامات اجرایی و عملیاتی پروژه آغاز می‌شود که احتمال دارد در یک بازه زمانی سه تا چهارساله، کارکرد این منطقه را شاهد باشیم. وی افزود: این پروژه‌ها زمان‌بر هستند چون علاوه‌بر اهمیت و جایگاه صنعت نفت، فناوری پیچیده‌ای به‌شمار می‌روند که برای پیاده‌سازی آنها نیاز به بازه زمانی پنج ساله است.

ایجاد مناطق ویژه فناوری در استان‌های دیگر

توفیقی در ادامه اظهار داشت: این تجربه می‌تواند در استان‌های دیگر نیز اجرا شود، چراکه مناطق دیگری از جمله جنوب شیراز و یا مناطق مربوط به پارس‌جنوبی نیز قابلیت ایجاد چنین منطقه ویژه فناوری را دارند و ایده آن را در ذهن داریم، ولی برای اجرایی شدن آن، نیاز به تجربه ایجاد منطقه ویزه فناوری در خوزستان داریم. وی با تاکید براینکه در کل ایجاد منطقه علمی و فناوری، پروژه‌های نسبتا پیچیده‌ای هستند، بیان کرد: امیدواریم که به نتایج ملموسی برسیم و بعد با استفاده از آن تجربه، ایجاد مناطق علمی و فناوری را در مناطق دیگر گسترش دهیم. البته خواهان این نیستیم که به صورت همزمان چند منطقه را در کشور ایجاد کنیم. دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی مهمترین و محوری‌ترین هدف در ایجاد مناطق علم و فناوری، را به کارگیری شرکت‌های خصوصی برای توسعه فناوری و توانمندسازی آنها دانست و افزود: امید داریم تا از این طریق بتوانیم هرکدام از پارک و دانشگاه و شرکت‌ها را به صورت جدا هماهنگ کنیم تا چرخ تجاری‌سازی بدین‌وسیله شکل بگیرد. به گفته توفیقی البته ایجاد چنین مناطقی نیازها و خواسته‌های همه ذینفعان را تضمین می‌کند تا مسیر تجاری‌سازی محقق شود.



  کد خبر : 532
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :